Fordítói munkák

Pénzkeresés fordítással

Az egyik legjobb és jól fizető lehetőség. Hasznos mivel legalább a nyelvtudásunkat is szinten tartjuk és elég jól is lehet vele keresni. Lehet bármilyen nyelven találni fordítói munkákat, az angolért kicsit kevesebbet, a többi nyelvért pedig sokat fizetnek.

Ha esetleg nagyon profik vagyunk, akkor fordíthatunk angol - német, vagy különböző párosításban ahol nem magyar az egyik nyelv, hiszen magyar fordításra valamelyest kevesebb a kereslet.


Hol tudunk ilyen fordítói munkákat találni?

Több lehetőségünk is van. Tudjuk saját magunkat is hirdetni, és különböző projektekre is jelentkezni.

Fiverr 


Az oldal lényege hogy különböző szolgáltatásokat tudunk meghirdetni amelyekben jók vagyunk, nálunk adott témában most ez a fordítás lesz. Egyszerűen regisztrálunk az oldalra. Majd regisztráció után, a selling menüpont alatt, tudunk létrehozni Gig-et ahol be tudjuk állítani hogy mennyiért szeretnénk és mit vállalni, mennyi idő alatt. Érdemes 800 szóért 5$ elkérni, ez az átlagos ár jelenleg, ez persze változhat. Érdemes feltöltenünk egy képet (akár sima magyar zászló vagy bármi), és a leírásban megadni hogy nyelvvizsgával rendelkezünk, fordítói tapasztalatunk van (ha van), esetleg sample munkákat belinkelni.

Érdemes az összes ajánlatot elfogadni, hiszen úgy tudunk szintet lépni a fiverren, ami megbízhatóságot is jelent. 

Mennyit lehet vele keresni? Gyakorlatilag amennyit csak el tudunk vállalni, lent láthatod a saját statisztikáimat. Ez közel 300 ezer forint (árfolyamtól is függ persze). Paypalra fizetnek. Ha esetleg valami máshoz is értesz, érdemes arról is csinálni Gigeket, bármiről lehet, érdemes az oldalt böngészni hogy milyen ajánlatokat tettek fel.

Upwork

Az egyik legnagyobb freelancer oldal. Különböző projektekre tudunk jelentkezni, igazából remote állásokat is kínálnak (főleg programozóknak, content managereknek, marketingeseknek). A projektek között tudunk böngészni különböző fordítási munkákat. Többet tudunk vele keresni mint a Fiverre, viszont érdemes az elején kevesebbet kérni a projektekért, hogy "ismertek" legyünk, legyen sok reviewünk. Érdemes a teszteket is megcsinálni ( https://www.upwork.com/ab/tests/ )


Megjegyzések