Pénzkeresés fotózással - stock fotó eladása - akár okostelefonnal is

Nagyon egyszerűen tudunk pénzt keresni fotóinkkal, akár telefonnal készülttel is. Az egész lényege hogy több média cég, hírlap stb fotókat vesz, úgynevezett stock fotót, amelyet tud mellékelni a különböző cikkeihez, kiadványaihoz. De lássuk hogyan tudunk mi is stock fotót eladni.

Stock fotó eladása - pénzkeresés akár mobillal is

A legnagyszerűbb hogy egy app is a segítségünkre van, az pedig az Eyeem. Az Eyeemre fel tudjuk tölteni a képeinket (akár pc-n át, akár android/ios - rendszerű telefonról is), és itt pedig eladásra tudjuk kínálni a képeinket.

Regisztráció: Eyeem regisztráció
Az applikációt megtaláljuk a különböző rendszerekhez tartozó shopban (PlayStore, Apple Store)

Hogyan töltsük fel képeinket hogy több eladást szerezzünk?

Fontos hogy bárhol is fotózunk mindig töltsük ki hogy hol voltunk. Például lefotóztuk a Lánchidat, akkor feltöltésnél töltsük ki a tageket, irjuk be hogy chain bridge, chain bridge hungary, hungary, budapest, ezen kívül írjuk azt is be hogy miről szól: bridge, sunset, stb a képhez illeszkedően. Ezen kívül az Eyeem is fel fog ajánlani tageket, ezeket is nyugodtan tegyük be.

Ezek azért fontosak hogyha például egy cég a lánchídról ír egy cikket, és arról akar fotókat vásárolni, könnyen megtalálják a képünket.

A gyors tagelést meggyorsítandóan érdemes gépről feltölteni a képeket. Érdemes fotógéppel is fotózni, bármerre járunk, lövünk pár szép képet és már is tehetjük fel.

stock fotó eladása

Milyen egy eladható kép?

Akár átlagos dolgokról is szólhat, nem szükséges művészi, profi fotókat feltöltenünk. Érdemes különböző nevezetességek, hétköznapi dolgok, naplemente, különböző ételek, tárgyak.

Fontos hogy kerüljük a márkajelzéseket, brandeket, logókat, és a nem licencelt ember fotókat (magyarul, ha van egy alanyunk akit fotózunk azt nyugodtan feltölthetjük, csak kérnünk kell a beleegyezését amelyet nagyon egyszerűen megoldhatunk, az eyeemre beírhatjuk az emailcímét és ő ezt elfogadja és már is eladható a kép)
A brandeket pedig a tulajdonosoktól tudjuk licencelni, de bonyolult folyamat, így esetleg érdemes leszerkeszteni a képről, vagy teljesen kihagyni ezeket a képeket.

Hogyan tudunk profitálni?

Fontos hogy legyen fent sok képünk, van egy úgynevezett prémium szekció is, ezt az Eyeem moderátorai fogják kiválasztani hogy mely képeink illenek bele, de nem kell aggódni, a sima Marketon szereplő képek is sok eladást kaphatnak.
Érdemes akár több ezer képet is feltölteni, akkor már jelentős bevételt is szerezhetünk. Sok fotós stock oldalakról él meg, és mivel nagyon egyszerű dolgunk van hiszen itt akár okostelefonnal készült képeket is eladhatunk, elég csak napközbe dokumentálgatnunk hogy merre járunk, milyen dolgot látunk.





Megjegyzések