Pénzkeresés weboldallal - Adsense pénzkeresés

Gyakorlatilag az egyik legstandardabb pénzkeresési forma, befektetés nélküli, és bárki elkezdheti. Rengeteg fajta lehetőség van weboldallal pénztkeresni, eben a cikkben csak az Adsensével valót mutatom meg, mert így is hosszú lesz mindent elmagyarázni hogy hogy működik.

Pár tudnivaló, bevezető

Szóval, a legfontosabb dolgok hogy gyakorlatilag passzív jövedelem az egész, viszont van egy "beindulási" időszaka (ez amiatt van mivel a Google-nek idő kell amíg az oldalainkat megjeleníti a keresőben, emellett még SEO-znunk is kell,de a magyar oldalak gyér seózása miatt ez nem lesz próbléma). Ami a legfontosabb hogy azoknak ajánlatos legjobban akik sokat tudnak íni. Ez azért fontos mivel minél több cikkünk van annál több látogatót kapunk, több bevétel, több kulcsszóra vagyunk megjelenve.

Google adsense pénzkeresés

Ingyenes weboldal létrehozása

Milyen témát, kulcsszavakat válasszunk

Nagyon fontos hogy ha weboldalt készítünk pénzkeresés céljából, és AdSense-t szeretnénk rárakni, hogy kitaláljunk egy jó jövedelmező témát. Miért? Hogyha Adsense-t teszünk az oldalunkra, akkor gyakorlatilag az Adwordsben hirdetők (pl Sanyi az ács, hirdeti magát "Ács munkák" néven) fizetnek nekünk (természetesen ebből kap valamennyit a google is) megjelenésekért, kattintásokért.

Csak hogy egyszerűbben elképzeljük: Sanyi befizet 20 ezer forintot az Adwordsbe, létrehoz 1 kampányt, 1 hirdetést, a hirdetés neve: Ács munkák. Ő meghatározza azt hogy 200 forintot szeretne fizetni egy hirdetés kattintásért. Ferinek van egy fa munkákról szóló oldala ahol megjelenik Sanyi hirdetése, 1 látogató rákattint erre a hirdetésre, így Sanyi számláján megjelenik 160 forint bevétel.

Így már nem is hangzik annyira bonyolultan igaz? Nos ezért fontos hogy milyen témára szeretnénk oldalt vagy cikkeket létrehozni. Kezdőként érdemes egy úgynevezett "long tail" keywordot választani. 

A long tail keyword azt jelenti hogy nem egy egyszerű kifejezés hogy: "egészség", hanem mondjuk "a legjobb egészséges ételek reggelire". Miért érdemes ilyen kulcsszavakat választani? Sokkal könnyebben kerülünk a google-ben első helyre a mi adott kifejezésünkre, hiszen gondoljunk bele hogy az "egészség"-re hány cég versenyez, több 10 éve fennálló oldalakkal.

Hogyan válasszuk meg ezeket a kulcsszavakat? Ez is egy egyszerű dolog, több eszköz a rendelkezésünkre áll, a legfontosabb hogy először is döntsük el miben vagyunk jók, milyen hobbijaink vannak. Például, értünk a olaj festéshez (ez csak egy példa természetesen), így érdemes oldalt csinálni olaj festészetről,  eseményekről, különböző művészekről. Fontos hogy tudjunk sokat írni a témáról megerőltetés nélkül.

Aztán nagyon fontos hogy kiválasszuk az ehhez kapcsolódó jó kulcsszavakat. Ezt a Google Adwords Keyword Planner-ében tudjuk kiválasztani. Itt megmutatja nekünk a google, hogy az adott kulcsszavakra mennyien keresnek havonta, mennyi pénzt kapunk egy kattintásért. A search for new keywords using phrase menübe kell beírni a kulcsszavainkat, Location: Hungary, Language: Hungarian. Ezután több kulcsszó is megjelenik amelyek a mieinkhez hasonlóak, így látjuk hogy mire érdemes építeni.

kulcsszó keresés


Érdemes kulcsszó választásnál megnézni annak nehézségét: Google Kulcsszó nehézség mutató , ide beírjuk a kulcsszavunkat, kiválasztjuk a magyar nyelvet és Magyarországot, majd kijön egy szám az oldalsó mutatón. Ez nekünk akkor jó ha ez a szám 30 alatt van, még jobb ha 25 alatt.

kulcsszó nehézség vizsgáló

Igényes blog létrehozása ingyen

Nos ezt a lépést is megkönnyíti számunkra a Google, a Blogspot platformájával. A blogspot nagyszerűsége hogy kő egyszerű, magyarul van, és bele van integrálva az Adsense. Rengeteg modern reszponzív (mobilra és számítógépre és egyaránt optimalizált, illeszkedő) téma van benne. Emellett a Google egy megbízható platformnak tekinti, hiszen a saját platformja, így könnyebb vele jó helyezést elérni a googleban.

A másik nagyszerű előnye hogy ugyan .blogspot.com-címet kapunk, viszont már megmutattam nektek, hogy tudunk 4 évre ingyen .hu - domain szereznünk a rackhosttól, így ezt a domain hozzá tudjuk kötni a blogspot oldalunkhoz, így gyakorlatilag lesz egy .hu kiterjesztésű oldalunk amelyet a blogspot fog nekünk szolgáltatni.

Itt tudunk regisztrálni: Blog regisztrálása, az ingyenes .hu domainról pedig itt olvashattok: Ingyenes .hu domain  

Fontos hogy domain névnek is válasszunk egy hosszabbat, amelyre körülbelül havi 1000-2000 ember keres rá, átlagosan 100 forint fölötti a kattintásonkénti bevétel és könnyű előre hozni a google-ban. Nos, még egy eszköz, honnan fogjuk tudni hogy könnyű-e előre hozni az oldalunkat a googleban?
Vannak erre különböző toolok, az egyik legjobb: Google Kulcsszó nehézség mutató , 

Több kulcsszóra is rákereshetünk, viszont csak napi 3-at tudunk maximum megnézni (érdemes több napot rááldozni, hiszen csak pár perc, majd a kereséseket elmenteni)

Cikkek írása, és azoknak a kulcsszavazása

Nos, van egy oldalunk, rá domainünk, most jön a tartalommal való feltöltés. Nagyon fontos hogy a cikk neve is legyen egy kulcsszó (Adwords a barátunk megint), a cikk kulcsszava megfelel ha 100-1000 közötti keresést kap, és 100-150 forintot  kattintásonként. A cikkbe helyezzünk el képeket, legyenek címek (alcím és másodalcím, ezt a blogger cikkírási menüpontjában a felső sávon tudjuk kiválasztani, alap esetben az van odaírva hogy "Normál"). Az alcím és a másodalcím is valami kulcsszó legyen, pl Olaj festésről szól az oldalunk, mi írunk egy cikket az Olaj festés eszközeíről, akkor minden eszközt mutassunk be, kapjon saját másodalcímet. Legyen egy kis bemutatás az elején is hogy Az olaj festés eszközei alcímmel, alá írunk egy kevés bevezetést hogy bemutatjuk az olajfestés eszközeit stb, és ezek után pedig az eszközök másod alcímmel elválasztva, külön bemutatva.

A cikket érdemes legalább 300 szavasra írni, de minél több annál jobb, hiszen annál több kulcsszó szerepel a cikkünkbe, és különböző kifejezés amire kereshetnek az emberek.

Oldal Google Optimalizálása, seozása

Miért írtam google optimalizálást, kereső optimalizálás helyett? Mert az emberek 98%-a a google-t használja, így nekünk is ehhez kell alkalmazkodnunk. Szóval hogyan tudjuk SEO-zni az oldalainkat?

Szerencsére ebben nagyon szerencsések vagyunk mert a magyar oldalak nagyon gyengén vannak seozva, nagyon egyszerűen lehet jó helyet szerezni, relatíve kevés munkával, és ez nekünk jó. Természetesen nagy kulcsszavakra nehéz, viszont kisebbekre mint amilyeneket mutattam hogy válasszunk könnyű lesz.

Weboldal onpage optimalizálása

Igazából ezzel nem lesz sok dolgunk, ha az általam megfogadott tanácsok alapján írod a cikkeket, érdemes többször belerakni az adott kulcsszavat különböző formában a cikkbe. Érdemes sokat írni az adott témáról, hiszen annál valószínűbb hogy további kulcsszavakra is megjelenük a Googleban.
Érdemes a Cím, Alcím (bloggerben, fenti sáv) vagy különböző platformokon H1,H2,H3 néven van elnevezve (vagy angoul Title, Subtitle, Subheading stb).


Oldal off-page Seozása, linképítés

Az egyik leglényegesebb dolog. Mindenképp írok róla egy külön cikket is mivel nagyon nehéz és hosszú téma, viszont egyszerűen megérthető. Az a lényeg hogy az oldalunk linkje további oldalakon is megjelenjen. Például ácsmunkákról írunk, akkor érdemes különböző forumokra kirakni az oldalunk linkjét hogy (belinkelni, hogy kattintható legyen), érdemes nagy nevű oldalakra kirakni, fontos szempontok vannak a linkek elhelyezésénél is (milyen oldal, különböző oldal mérési számok (Domain Authority, Page Authority stb), és minél jobb oldalra rakjuk ki, annál jobb helyezést kapunk, erről részletesen a SEO Cikkben olvashatsz).

Érdemes hozzászólásokba is belerakni a linket, vendégkönyvekbe, linkgyűjtő oldalakra. Lényeg hogy megjelenjünk. Ezen kívül lényeges a Facebook megjelenésünk, mivel ez úgynevezett Social Signal, érdemes az oldalunk témájába eső facebook csoportokba kirakni az oldalunkat.

Backlink statisztika mérő

Mennyit lehet keresni az Adsensel?

Az hirdetésre való kattintásoktól és a kulcsszavainktól függ, és persze a látogatók számától. Kapunk pénzt kattintásonként és megjelenítésenként is. Akkor lehet már jól keresni hogy ha tudunk szerezni napi 300-500 egyedi látogatót (teljes mértékben teljesíthető, sok cikk, érdekes témákkal, backlinkekkel és social promotionnal (facebook, stb)). Tegyük fel a kulcsszavaink átlagos értéke 100 forint (ennyit kapunk kattintásonként), az átlagos hirdetés kattintási arány 2% (ezt mindenképp érdemes elérni, teszteljük hogy különböző pozíciókban mennyi kattintást kap a hirdetésünk, teszteljünk). Így 500 látogatónak a 2% 10 kattintás, az pedig 1000 forint egy nap. Természetesen teljesen passzívan, hiszen ezek a cikkeink örökre megmaradnak, és passzív jövedelemként viselkedik.

Ezen kívül fogunk kapni megjelenés utáni pénzt is. Gyakorlatilag ez havi 30 ezer forintot jelent. Természetesen sok cikk szükséges hozzá, és megfelelő SEO-zás, de egyáltalán nem teljesíthetetlen.
Eddig nekem ennyit sikerült különböző oldalakból keresnem:


A cikk gyakorlatilag egy áttekintő, próbálok még a témába írni több cikket hogy jobban át lehessen látni, viszont teljesen megfelelő kiinduló pont. Aki kreatív és van ötlete, ezen információk alapján el tud indulni, és ha valami nem stimmel neki rá tud keresni a megfelelő információkra. A SEO-zásról mindenképp lesz cikk, lehetséges hogy a kulcsszó keresés és vizsgálatról is, és arról hogy hogyan írjunk sok cikket kevés idő befektetéssel (úgynevezett Copy writing, gyakorlatilag lemásoljuk más cikket, és átírjuk a saját szavainkkal hogy ne legyen duplikált tartalom az oldalunkon.)

Megjegyzések